2009. június 22., hétfő

Kedvelt lángos

Mi nagyon szeretjük a lángost, így gyakran készítek, a két tagú családba elég rossz lenne, ha ki kellene dobni a maradék tésztát, vagy a nyújtódeszkán lenne egész nap a tészta, ezt kiküszöbölve, van egy nagyon jó receptem, gondoltam megosztom veletek, tegnap készítettem lángost ismét, innen jutott eszembe, hogy lehet mások is szeretik.

1kg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 ek. sót, 1 ek. olajat, 1 tojást, valamint 1/2 l tejben felfutatott 5 dkg élesztőt alaposan kidolgozunk, majd meleg helyen kelesztjük, ha megkelt annyit amennyit megsütünk egyszerre kiszaggatva a nyújtódeszkára teszük, fél órát pihentetjük és süthetjük. A maradék tésztát olajozott tasakban a hűtőszekrénybe teszük (a tasak száját össze kell kötni!), 10 napig eláll, mindig csak annyit veszünk ki belőle, amennyit egyszerre megsütünk, a sütés előtt félórával kiszaggatva nyújtódeszkán pihentetjük sütésig.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Silerika írta...

Hú de jól néz ki!Nekem is van egy hasonló receptem ,de én csak fél adagból szoktam. Egyszer betettem a maradékot a hűtőbe, aztán majdnem kiszaladt a tészta reggelre a dobozból(nem zacsiba tettem, hanem jól záródó Tupperbe, lehet ez volt a baj:))Köszi a receptet!Csak a 1/2 tej az dl, vagy liter? (bocs, de már megint a sorok közt olvastalak)

Marvika írta...

köszi, hogy a sorok között olvasol!:)
zacsiba kell tenni, és jól bekötni a száját, mert hidegben is kel!