2009. szeptember 22., kedd

Bonyhádi gyümölcsös varrósnap

Szombaton a bonyhádi művelődési házat idén is, mint tavaly a foltvarrást kedvelő lányok és asszonyok benépesítették egy napra. A regisztrációnál mindenki kapott egy kis csomagocskát, melyben az itt látható tűtartó gyümölcsök egyike volt (dinnye, alma, kiwi, eper, citrom).

A tombola tárgyak alatt ismét roskadozott a dobogó (mi is nyertünk, egy táskát és egy mobiltokot :) ) - ez csak egy része a tombolatárgyaknak.

A kiállítás egy teremben volt, az odavezető úton a terülj terülj asztal útba esett. Nagyon sok finomságot készítettek a vendéglátóink, és néhány vendég is hozzájárult a büfé asztalhoz:)

A kiállításon nem csak az ügyes kezű Foltmolyok által készített alkotások voltak láthatóak, hanem egy tojásfestő szebbnél szebb tojásai is.

Mivel én most élem második gyerekkorom (nem tudom meddig tart ez az időszak, de imádom a figurákat) ezért ez a sarok volt a kedvencem a kiállításon.

A figurák mellett egy karácsonyi sarok volt, részlet belőle, a kedvenc Lone Star-ommal. (Természetesen sok alkotást készítettek a Foltmolyok ez csak két kiragadott részlet.)

Voltak asszonyok, akik Makóról a hagyma fővárosából jöttek, ezeket a gyönyörűségeket hozták magukkal, leírással együtt.

Természetesen a fokhagyma se maradhatott le.

A vendégek is hozhattak alkotásokat és a teremben elhelyezhették egy rögtönzött kiállítás keretében.

Volt rögtönzött bemutató, köztük ez az organzarózsa, táska, Borcsamama nyaklánca, bugyingó tárolója, varrós kistáskája, sajnos a nagy bámészkodásomba azokat nem fényképeztem le, csak nagy érdeklődéssel figyeltem a készítésük rejtelmeit.

A földszinten természetesen az árusoknál el lehetett költeni a nálunk lévő összes pénzt, nekem sikerült megint beszereznem pár szép anyagot, és díszítőt.

Nagyon jó kis napot tudhatunk magunk mögött, a gyümölcsöm nem varrtam meg, mert én minden mással foglalkoztam (beszélgettem, szabásmintát gyüjtöttem - no nem mintha nem lenne még bőven belőlük, de hát soha nem elég, úgy mint az anyagok sem, gyönyörködtem mások alkotásaiban, és természetesen meglátogattam a büféasztalt is) de nem varrtam, majd itthon megvarrom és megmutatom.

Bízom benne, hogy jövőre is találkozunk Bonyhádon (is).

Köszönet Borcsamamának és a Foltmolyoknak a varrósnapért.

6 megjegyzés:

Silerika írta...

Nagyon jó volt Neked, feltöltődtél ennyi szépséges dolog láttán! A tombolatárgyak is gyönyörűek mind.:))Várom a varrományodat, és milyen mintákat gyűjtöttél be?!

Marvika írta...

Igen nagyon jó kis nap volt :)
Az organza rózsának, Borcsa féle varróstáskának, bugyingónak, egy katica táskának, ami akár lég yis lehet, egy akármi tartónak azt hiszem ennyi így hirtelen.
Igyekszem varrni, bár ma délután megkezdődik a suli is sajna, így még kevesebb időm lesz rá.

Juhizs írta...

Nagyon jó ez a beszámoló, köszönöm, hogy így egy kicsit én is ott lehettem Borcsamamáéknál :-)

Abile írta...

Nagyon jó lehetett nektek! Borcsamamával én is találkoztam már személyesen... kb. egy éve egy pécsi közös varráson ... bűbájos teremtés! Remélem lesz még hozzá szerencsém valamikor-valahol!

borcsamama írta...

Marvika! Köszönöm a beszámolót a magam és a lányok nevében is. Remélem jövőre is találkozunk.- és nem csak veled. :-))
A képtáramban még sos-sok képet láthattok a nap eseményeiről, és reményeim szerint hamarosan a céh honlapján is lesz képes beszámoló. Én már elküldtem Klárinak.

Marvika írta...

Juhizs, Abile, Borcsamama! Igyekeztem olyan beszámolót írni, hogy akinek, valami oknál fogva nem volt benne része, egy kicsit mégis - legalább amíg olvassa - részese lehessen a bonyhádi varrósnapnak.