2009. október 29., csütörtök

Kézműves játszóház

Tegnap délután kézműves játszóház volt a helyi könyvtárban, a szervezővel beszélgettem, és mondta, hogy sok dolgot kipróbálhattak már a gyerekek, de még nem varrtak, varrjak velük valamit, nagy dillemában voltam, még soha eddig nem volt részem ilyenben.
Sajnos két hete nagyon elfoglalt vagyok, így a tervezett készülés elmaradt, gyors előkészületre volt csak időm tegnap. A szervező tanácsomra vásárolt filcet és gyöngyhímzőt, és tegnap előtt kipattant az ötlet gyümölcsös kulcstartó készüljön, gyors készítettem mintadarabokat és sablonokat.
Odafelé menet azon gondolkoztam, vajon hány gyereket fog a varrás érdekelni, és milyen alternatíva lehet, jó-jó ha nem érdekli őket fonhatunk karkötőt a hímzőfonalból, szerencsére tudok, néhány fonást.
14 órától 17 óráig volt meghírdetve, mivel szünet van a suliban, volt aki már délbe ott volt, annyira várta már, hogy kreatívkodhasson, és haza sem akartak menni néhányan, volt aki hazament és visszajött. Úgymentek néhányan haza, hogy azt kérdezték mikor lesz legközelebb ilyen délután.
Megállapítottam, hogy nagyon kreatívak, és ügyesek.
A varrás nem, hogy nem érdekelte őket, de alig győztem nekik mutatni, hogy mit csináljanak, volt, hogy egyszerre 10-en akartak varrni, de sajnos nem tudok osztodni, így kis türelmüket kellett kérjem.

Készítehettek só-liszt gyurmából bármit, és termések is új életet kaptak, valamit a fakuglik is átalakulhattak:)

Nagyon tetszett, hogy jött néhány szülői is, akik nagyon lelkesen alkottak gyermekeikkel.

2 megjegyzés:

Silerika írta...

Nagyon jól megoldottad, nagy kihívás gyerekekkel ügyeskedni! És ezek a kulcstartók nekem is tetszenek. :)

Abile írta...

Milyen szuper jó hangulatúak ezek a közös alkotások! :o))