A házurának az egyik kedvence, a házasszonya pedig szívesen csinálja, mert egy óra alatt elkészül előkészületekkel, mosogatással együtt.
Így készítem:25 dkg tésztát kifőzők, úgy, hogy főzési idő vége előtt 3 perccel beleöntök 45 dkg fagyasztott zöldségkeveréket, majd leszűröm. Amíg a tészta fő, addig 1 csomó újhagymát, vagy 1 fej hagymát felkarikázok, a vöröshagymát négybe vágom és úgy karikázom, ráreszelek a deszkára 2 gerezd fokhagymát (nincs nyomóm, mert a reszelőt könnyebb tisztítani) valamint 5 dkg sajtot. 4 dkg vajat felolvasztok, benne aranysárgára sütök 4 dkg réteslisztet (nem lesz csomós ha rétesliszttel készítem), majd hozzáadok fél liter tejet, tejszín sűrűségűig főzöm, egy kis köményt, sót és borsot teszek a mártásba. A szűrőből visszaöntöm a tésztászöldséget a lábosba, és mindent beleöntök jól összekeverem, majd egy kikent jénaiban 200 °C-on kb. 30 percig sütöm, míg a teteje kissé megbarnul.
Jó étvágyat hozzá!
5 megjegyzés:
Köszönöm a receptet, nagyon gusztososan néz ki.:))
Remélem nem csak guszta, de ízletes is lesz számodra, ha elkészíted!
Szívesen megkínálnálak, de kicsit messze vagy!:(
Ó, de aranyos vagy, biztosan elkészítem majd!:)
Dejóóóó! Ilyet én is szoktam... csak a lisztes besűrítését nem ismertem eddig! Nagyon köszi a receptet!
Nagyon tuti kis recept, kipróbáltam bevált, köszönet érte:)
Megjegyzés küldése